E-kirjat

E-kirjat ovat sähköisessä muodossa olevia kirjoja, jotka voidaan lukea elektronisilla lukulaitteilla, puhelimilla tai tietokoneilla.

E-kirjojen suosio on kasvanut viime vuosina, sillä niitä voi ostaa ja ladata helposti netistä ja niiden lukeminen on helppoa.

E-kirjojen ansiosta kirjojen lukeminen on mahdollista myös matkoilla tai muualla liikkeellä ollessa ilman painavien kirjojen kantamista.

Uudet asiakkaat saavat kokeilla palveluja ilmaiseksi

Kokeile 30 päivää ilmaiseksi
Kokeile 30 päivää ilmaiseksi
9,99€/kk
Kokeile 30 päivää ilmaiseksi
Kokeile 30 päivää ilmaiseksi
9,99€/kk
Kokeile 30 päivää ilmaiseksi
Kokeile 30 päivää ilmaiseksi
9,99€/kk
Kokeile 30 päivää ilmaiseksi
Kokeile 30 päivää ilmaiseksi
11,99€/kk

Mitä E-kirjat ovat?

E-kirjat ovat tavallisia kirjoja sähköisessä muodossa. Kyseessä on perinteisen paperisen kirjan sijaan tiedosto, joka sisältää kirjan sisällön digitaalisessa muodossa. E-kirjojen suosio on kasvanut  viimeisen muutaman vuoden aikana. Tänä päivänä yhä useampi lataa mieluummin digitaalisen kirjan älypuhelimeen tai tablettiin kuin ostaa kirjan kaupasta.

E-kirja, eli sähköinen kirja, kasvattaa suosiotaan jatkuvasti. Digitaalisen kirjan lukemiseen tarvitset vain päätelaitteen, joka voi olla esimerkiksi tietokone, älypuhelin, tabletti tai vaihtoehtoisesti erillinen lukulaite. Ylivoimaisesti miellyttävintä e-kirjan lukeminen ja selaaminen on tähän tarkoitukseen suunnitellulla lukulaitteella tai tabletilla.

Suomen suosituimmat äänikirjapalvelut tarjoavat niin äänikirjat kuin e-kirjat kuluttajille yleensä pientä kuukausimaksua vastaan, jolloin digitaalisia kirjoja on tarjolla monipuolinen ja valtava valikoima. Valikoimasta löydät kansainväliset ja kotimaiset suosikit, joita voit lukea laitteellasi heti tilauksen jälkeen.

Esimerkiksi Elisa Kirja tarjoaa ylivoimaisesti maan laajimman valikoiman suomenkielisiä e-kirjoja, Storytel palvelun yli 700 000 ääni- ja e-kirjan joukosta löydät aina uutta luettavaa, Bookbeat palvelussa nautit yli 700 000 loistavasta kirjasta sekä Nextory palvelusta löydät suosikit koko perheelle yli sadantuhannen ääni- ja e-kirjavalikoimasta. Podit palvelu tarjoaa parhaat business-podcastit ja -äänikirjat.

E-kirjat on saatavilla myös useista verkkokaupoista, joista niitä on mahdollista ostaa vaikka vain yhden kerrallaan. E-kirjapalvelut toimivat yleensä niin, että asiakas maksaa palvelun käytöstä pienen kuukausimaksun ja saa näin lähes loputtoman suuren ääni- ja e-kirjavalikoiman kuunneltavaksi ja luettavaksi.

Lue mitä, milloin ja missä haluat

Tiesitkö, että e-kirjat ovat myös siitä syystä erinomaisia ja suosittuja nykyaikana, että voit lukea mitä, missä ja milloin vain haluat. Enää ei tarvitse valita useasta hyvästä vaihtoehdosta vain yhtä kirjaa mukaan kotoa lähtiessä tai reissuun ulkomaille lähtiessä, e-kirjapalvelut tarjoavat tuhansia kirjoja suoraan laitteellesi.

Useimmat e-kirjapalvelut tarjoavat myös mahdollisuuden ladata rajattomasti kirjoja offline-tilaan. Tämä tarkoittaa sitä, että saat ladattua kirjoja suoraan laitteellesi ja voit lukea kirjaa myös silloin, kun et ole yhteydessä internetiin. Tämä ominaisuus on erinomainen junassa tai autossa, jossa nettiyhteys saattaa olla huono.

E-kirjat antavat lukemiselle uusia ulottuvuuksia, lueskele kirjaa vaivattomasti esimerkiksi älypuhelimen, tabletin tai lukulaitteen näytöltä, jos kirja ei miellytä, voit vaihtaa toiseen ja valinnanvara ei lopu kesken varmasti milloinkaan tai löydä ihastuttavia tarinoita lapsille tai kokeile kirjaa, josta et tiennyt tykkääväsi.

E-kirjapalvelut tarjoavat yleensä monipuolisen ja suuren valikoiman e-kirjoja ja äänikirjoja, joten voit halutessasi myös kuunnella ääneen luettua kirjaa, jos et halua itse lukea. Ääneen luettuja kirjoja kuunnellaan yhä enemmän työpaikalla, kotona, kotiaskareita tehdessä, lenkkeillessä, urheillessa ja ennen nukkumaan menoa.

E-kirjat kulkevat aina kevyesti mukana minne vain ja voit uppoutua kiehtovaan tarinaan helposti missä ikinä liikutkin. Lähes jokainen e-kirjapalvelu tarjoaa koko perheelle jännittävää luettavaa. Useissa palveluissa voit luoda sovelluksessa myös erillisiä lastenprofiileita, joista löydät kirjat perheen pienimmille.

Parhaat E-kirjat löytyvät e-kirjapalveluista

Mikäli e-kirjat ei ole vielä ennestään tuttuja, saatat pohtia nyt sitä, mistä digitaalisia kirjoja on saatavilla ja kuinka paljon ne mahtavat maksaa? Ilmaiset e-kirjat löytyvät usein ihan vain netistä etsimällä, mutta valikoima on melko varmasti hyvin pieni, etkä välttämättä löydä itsellesi mielenkiintoista kirjaa.

Suosittelemme tutustumaan Suomen johtaviin ääni- ja e-kirjapalveluihin, jotka ovat Storytel, Bookbeat, Nextory ja Elisa Kirja. Kyseiset palvelut tarjoavat jatkuvasti uusille asiakkailleen ilmaista kokeilujaksoa, jonka pituus on yleensä kampanjasta riippuen 14, 30, 40 tai 45 päivää.

Kokeilujakson aikana saat käyttää palvelua täysin ilmaiseksi esimerkiksi 30 päivän ajan ilman minkäänlaista sitoutumispakkoa, jonka jälkeen voit irtisanoa tilauksen tai jatkaa palvelun käyttöä maksullisena. Kokeilujakson aikana voit tutustua kaikessa rauhassa ääni- ja e-kirjat valikoimaan, lukea ja kuunnella kirjoja.

Maksuton kokeilujakso on fiksua hyödyntää, sillä saat kokeilla e-kirjapalvelua ilmaiseksi ja tutustua palvelun e-kirjat valikoimaan. Ilmaisjakson jälkeen voit joko jatkaa palvelun käyttöä maksamalla pienen kuukausimaksun tai vaihtoehtoisesti irtisanoa tilauksen ja lopettaa palvelun käytön kokonaan.

E-kirjapalveluiden valikoimassa voi olla jopa 700 000 erilaista ääni- ja e-kirjaa, joten kuunteleminen ja lukeminen ei varmasti lopu kesken aivan heti. Lähes jokaisella palvelulla on oma ilmainen sovellus, jonka voit ladata tablettiin tai matkapuhelimeen. Sovelluksen kautta voit ladata kirjoja, lukea tai kuunnella äänikirjoja.

Vertaa e-kirjapalvelut ennen kuin valitset

Suomen markkinoilla toimii tällä hetkellä neljä suurta ääni- ja e-kirjapalvelua, jotka ovat Elisa Kirja, Nextory, Bookbeat ja Storytel. Palveluiden valikoimasta löytyy ääni- ja e-kirjat kaikenikäisille kuuntelijoille ja lukijoille. Useampi palvelu on varmasti ainakin nimeltä tuttu, sillä palveluita on mainostettu netissä, televisiossa ja radiossa.

Mikäli olet kiinnostunut e-kirjoista tai äänikirjoista ja haluat kokeilla niitä, tulet melko varmasti olemaan jossain vaiheessa jonkun edellä mainitun palvelun asiakas. Toinen vaihtoehto on tyytyä netin ilmaisiin ääni- ja e-kirjoihin mutta valikoima jää nopeasti pieneksi tai ostaa netistä yksi e-kirja kerrallaan mutta se käy pidemmän päälle kalliiksi.

Jos haluat kokeilla ääni- ja e-kirjoja jossain vaiheessa, suosittelemme tutustumaan Suomen johtaviin e-kirjapalveluihin. Kyseisiä palveluja on mukava kokeilla, sillä jokainen tarjoaa kaikille uusille asiakkailleen ilmaisen kokeilujakson, jonka aikana saat täyden käyttöoikeuden ja voit kuunnella tai lukea ääni- ja e-kirjoja.

Tällä hetkellä e-kirjapalvelut tarjoavat uusille asiakkaille 30 päivän pituista kokeilujaksoa. Voit halutessasi kokeilla vaikka vuorollaan jokaista palvelua, jolloin voit kuunnella ja lukea kirjoja maksutta neljän kuukauden ajan. Kokeilun jälkeen osaat varmasti valita käyttötarkoitukseesi sopivan palvelun.

Ilman kokeilujakson hyödyntämistä voi olla vaikea valita paras vaihtoehto neljästä eri palvelusta, joiden toimintatavoista ei tiedä juuri mitään. Palveluiden etusivulle on yleensä koottu tärkeimmät asiat mahdollisimman hyvin esille, mutta pelkästään niiden tietojen perusteella parhaan vaihtoehdon valitseminen voi olla haasteellista.

Ääni- ja E-kirjat jokaisen makuun

Ääni- ja e-kirjat ovat nykyaikana erittäin suosittuja, joka johtuu varmasti monesta eri asiasta. Suuren suosion syynä voi olla esimerkiksi, mobiiliteknologioiden yleistyminen, nopeat nettiyhteydet ja nykyaikaiset palveluntarjoajat. Ääneen luettujen kirjojen kuunteleminen ja digitaalisten kirjojen lukeminen ei myöskään ole sidottu yhteen paikkaan.

Tutkimusten mukaan ääni- ja e-kirjat myös rentouttaa, laskee stressitasoa, parantaa keskittymiskykyä, kehittää muistia, kasvattaa tietotaitoa ja laajentaa sanavarastoa. Suuri suosio saa tietenkin myös yhä useamman henkilön kokeilemaan tavallisen paperisen kirjan tai lehden sijaan ääni- tai e-kirjaa.

E-kirjojen ja äänikirjojen kokeileminen, lukeminen ja kuunteleminen on tänä päivänä vaivatonta. Suomen markkinoilla on useampi e-kirjapalvelu, jotka tarjoavat useita erilaisia sopimustyyppejä ja ratkaisuja ensikertalaisille, vähän kirjoja kuluttaville sekä heille, jotka haluavat kuunnella ja lukea kirjoja joka päivä.

Ääni- ja e-kirjapalveluiden valikoimassa on useita erilaisia tilauspaketteja. Luitpa sitten yhden kirjan kuussa tai huomattavasti enemmän, löytyy sinun tarpeisiisi varmasti sopiva ratkaisu. Voit esimerkiksi ostaa vain yhden valitsemasi kirjan tai valita kuukausitilauksen useasta eri vaihtoehdosta.

Voit esimerkiksi aloittaa palvelun käytön ilmaisella kokeilujaksolla ja sen jälkeen jatkaa palvelun käyttöä maksullisena. Useimmissa palveluissa halvin tilauspaketti maksaa alle 10 euroa, jonka tilaajana saat kuunnella ja lukea e-kirjoja 20 tai 30 tuntia kuukaudessa. Vaihtoehtoisesti voit ostaa tilauspaketin, joka tarjoaa rajattomasti aikaa.

Äänikirjan ja e-kirjan erot

Äänikirjat ja e-kirjat ovat kaksi erilaista tapaa nauttia kirjallisuudesta digitaalisessa muodossa. Vaikka molemmat ovat digitaalisia versioita perinteisistä painetuista kirjoista, niillä on joitain merkittäviä eroja:

 1. Muoto: Äänikirjat ovat äänitallenteita, joissa joku lukee kirjan sisällön ääneen. E-kirjat ovat puolestaan tekstipohjaisia digitaalisia versioita painetuista kirjoista, jotka voidaan lukea erilaisilla elektronisilla laitteilla.
 2. Laitteet ja sovellukset: Äänikirjojen kuuntelemiseen tarvitaan äänisoittimia, kuten puhelimia, tietokoneita tai MP3-soittimia, sekä äänikirjasovelluksia tai -palveluita. E-kirjojen lukemiseen voidaan käyttää e-lukulaitteita, tablettitietokoneita, älypuhelimia tai tietokoneita, ja lukemiseen käytetään usein erillisiä e-kirjasovelluksia.
 3. Lukukokemus: Äänikirjojen parissa vietetty aika on usein passiivisempaa, ja niitä kuunnellaan monesti taustalla esimerkiksi matkustaessa, liikkuessa tai puuhaillessa jotain muuta. E-kirjojen lukeminen vaatii aktiivista keskittymistä, kuten painettujenkin kirjojen lukeminen.
 4. Lukunopeus ja -tapa: Äänikirjojen lukunopeus määräytyy lukijan äänen nopeuden mukaan, vaikka monet sovellukset mahdollistavat nopeuden säätämisen. E-kirjojen lukemisnopeus riippuu sen sijaan lukijasta itsestään. Lisäksi äänikirjoja voi kuunnella, kun silmät tai kädet ovat varattuja, kun taas e-kirjojen lukeminen edellyttää näköaistin ja huomion käyttämistä.
 5. Oppimistyyli: Äänikirjat sopivat paremmin auditiivisille oppijoille, eli niille, jotka oppivat ja muistavat tietoa parhaiten kuuntelemalla. E-kirjat sopivat paremmin visuaalisille oppijoille, jotka omaksuvat tietoa tehokkaammin lukemalla tekstiä.
 6. Säilytys ja tilantarve: Molempien formaattien etuna on fyysisten kirjojen aiheuttaman tilan säästäminen, mutta e-kirjat vaativat yleensä vähemmän tallennustilaa laitteissa kuin äänikirjat, koska äänitiedostot ovat kooltaan suurempia kuin tekstipohjaiset tiedostot.

Vaikka äänikirjat ja e-kirjat eroavat toisistaan monella tavalla, molemmilla formaateilla on omat vahvuutensa ja heikkoutensa, ja ne sopivat eri tilanteisiin ja käyttäjien tarpeisiin. Jotkut saattavat nauttia sekä äänikirjoista että e-kirjoista eri yhteyksissä, ja molemmat formaatit tarjoavat joustavuutta ja monipuolisuutta nykypäivän hektisessä maailmassa. Lopulta valinta äänikirjojen ja e-kirjojen välillä riippuu henkilökohtaisista mieltymyksistä, elämäntilanteesta, käytettävissä olevasta ajasta ja oppimistyyleistä.

E-kirjojen ja e-kirjapalveluiden tulevaisuuden näkymät

E-kirjojen ja e-kirjapalveluiden tulevaisuus näyttää lupaavalta, ja ne tulevat todennäköisesti kehittymään ja kasvamaan entisestään teknologian edistyessä. Tässä on joitakin tulevaisuuden näkymiä, jotka voivat vaikuttaa e-kirjoihin ja e-kirjapalveluihin:

 1. Tekoäly ja koneoppiminen: Tekoälyn ja koneoppimisen kehittyessä e-kirjojen sisällön luominen ja kohdentaminen voivat muuttua entistä tehokkaammiksi. Myös lukijoiden suosittelujärjestelmät ja personointi voivat parantua, mikä voi tehdä e-kirjojen löytämisestä ja valinnasta entistä helpompaa.
 2. Interaktiivisuus ja multimedia: E-kirjojen ja e-kirjapalveluiden tulevaisuudessa voidaan nähdä entistä enemmän interaktiivisuutta ja multimediakokemuksia. Esimerkiksi e-kirjojen ja äänikirjojen yhdistelmät, animaatiot, videomateriaali ja virtuaalitodellisuus voivat rikastuttaa lukukokemusta ja tarjota uudenlaisia tapoja kokea kirjallisuutta.
 3. Yhteisöllisyys ja sosiaaliset ominaisuudet: E-kirjapalvelut voivat kehittyä entistä yhteisöllisemmiksi ja sosiaalisemmiksi, mikä mahdollistaa lukijoiden välisten keskustelujen, suosittelujen ja yhteisöjen luomisen. Tämä voi tehdä kirjallisuuden nauttimisesta entistä rikkaamman ja mielekkäämmän kokemuksen.
 4. Ympäristöystävällisyys: E-kirjoihin ja e-kirjapalveluihin liittyvän teknologian kehittyessä ympäristöystävällisyys voi olla merkittävä tekijä. Esimerkiksi e-lukulaitteiden energiatehokkuus, kierrätettävyys ja resurssien käytön vähentäminen voivat tulla entistä tärkeämmiksi.
 5. Koulutus ja ammattikäyttö: E-kirjat ja e-kirjapalvelut voivat jatkossakin integroitua entistä tiiviimmin koulutusjärjestelmiin ja ammattikäyttöön. E-oppimisen ja digitaalisten oppimateriaalien lisääntyminen voi johtaa siihen, että e-kirjat ja e-kirjapalvelut muodostavat yhä tärkeämmän osan opetuksesta ja ammatillisesta kehittymisestä.
 6. Kansainvälinen yhteistyö ja kulttuurien välinen ymmärrys: E-kirjojen ja e-kirjapalveluiden kasvava saatavuus ja helppo jakelu voivat edistää kansainvälistä yhteistyötä ja kulttuurien välistä ymmärrystä. Digitaaliset julkaisualustat mahdollistavat paikallisten kirjailijoiden teosten levittämisen laajemmalle yleisölle, ja käännösten saatavuus voi lisääntyä, mikä puolestaan auttaa eri kulttuurien välisen tiedon ja ymmärryksen jakamisessa.
 7. Saavutettavuus ja esteettömyys: E-kirjojen ja e-kirjapalveluiden tulevaisuudessa voidaan odottaa entistä parempaa saavutettavuutta ja esteettömyyttä. Teknologian kehittyessä ja erilaisten apuvälineiden yleistyessä e-kirjat voivat tulla yhä helpommin saataville ja käytettäväksi eri tavoin rajoittuneiden henkilöiden tarpeisiin. Esimerkiksi puhesynteesi, tekstin suurennus ja erilaiset navigointityökalut voivat tehdä e-kirjoista yhä saavutettavampia.

E-kirjojen ja e-kirjapalveluiden tulevaisuus on erittäin mielenkiintoinen ja monipuolinen, ja niiden merkitys kasvaa jatkuvasti. Vaikka tulevaisuuden kehitystä on mahdotonta ennustaa täysin tarkasti, on selvää, että e-kirjat ja e-kirjapalvelut tulevat olemaan merkittävä osa kirjallisuuden ja kulttuurin kenttää tulevina vuosikymmeninä.

Usein kysytyt kysymykset

Mitä e-kirjat ovat?

E-kirja (elektroninen kirja) on digitaalinen versio perinteisestä painetusta kirjasta, jonka voi lukea elektronisilla laitteilla, kuten e-lukulaitteilla, tableteilla, älypuhelimilla tai tietokoneilla.

Miten voin lukea e-kirjoja?

E-kirjojen lukemiseen on useita vaihtoehtoja. Voit käyttää e-lukulaitetta tai lukea e-kirjoja tableteilla, älypuhelimilla tai tietokoneilla erilaisten sovellusten avulla.

Voinko lukea e-kirjoja ilman internet-yhteyttä?

Kyllä, voit lukea e-kirjoja ilman internet-yhteyttä, kunhan olet ladannut ne laitteellesi ennen yhteyden katkeamista. E-kirjasovellukset ja e-lukulaitteet yleensä tallentavat e-kirjat laitteeseen, joten ne ovat saatavilla myös offline-tilassa.

Mitä e-kirjapalveluja on saatavilla?

E-kirjapalvelut tarjoavat e-kirjojen ostamisen, lainaamisen ja lukemisen mahdollisuuden. Tunnettuja e-kirjapalveluita ovat esimerkiksi Bookbeat, Storytel, Nextory ja Elisa Kirja.

Miten e-kirjapalvelut toimivat?

E-kirjapalvelut tarjoavat asiakkailleen pääsyn laajaan valikoimaan e-kirjoja joko ostettavaksi tai lainattavaksi. Useimmat palvelut tarjoavat myös omat sovellukset tai lukulaitteet, joiden avulla asiakkaat voivat lukea e-kirjojaan.

Mitä eroja on eri e-kirjapalveluilla?

Eri e-kirjapalveluilla on erilaisia ominaisuuksia, kuten e-kirjavalikoima, käyttöliittymä, hinnoittelu ja yhteensopivuus laitteiden ja sovellusten kanssa. Joillakin palveluilla voi olla esimerkiksi laajempi valikoima tietynlaisia kirjoja tai erityisiä ominaisuuksia, kuten lukemisen seuranta tai suosittelujärjestelmä.

Äänikirjat.net
Logo