Äänikirjapalvelut

Äänikirjapalvelut ovat digitaalisia palveluita, jotka tarjoavat käyttäjilleen laajan valikoiman äänikirjoja kuunneltavaksi.

Näitä palveluita on tarjolla monia erilaisia, ja ne toimivat yleensä ilmaisen kokeilujakson jälkeen kuukausimaksulla tai vuosimaksulla.

Äänikirjapalvelut ovat kätevä tapa nauttia kirjoista ja mahdollistavat kuuntelun liikkeellä ollessa, kotitöitä tehdessä tai vain rentoutumishetkissä.

Palveluissa on usein myös mahdollisuus ladata kirjoja offline-tilassa, jolloin niitä voi kuunnella ilman internetyhteyttä missä ja milloin vain.

Uudet asiakkaat saavat kokeilla palveluja ilmaiseksi

Kokeile 30 päivää ilmaiseksi
Kokeile 30 päivää ilmaiseksi
9,99€/kk
Kokeile 30 päivää ilmaiseksi
Kokeile 30 päivää ilmaiseksi
9,99€/kk
Kokeile 30 päivää ilmaiseksi
Kokeile 30 päivää ilmaiseksi
9,99€/kk
Kokeile 30 päivää ilmaiseksi
Kokeile 30 päivää ilmaiseksi
11,99€/kk
Kokeile 14 päivää ilmaiseksi
Kokeile 14 päivää ilmaiseksi
14,99€/kk

Mitä äänikirjapalvelut ovat?

Äänikirjapalvelut ovat äänikirjoja ja e-kirjoja käyttäjilleen tarjoavia verkkopalveluita, jotka voivat olla joko täysin ilmaisia tai maksullisia. Suoratoistopalvelussa äänikirjoja on mahdollista kuunnella palvelun omalla sovelluksella, suoratoistona internetin välityksellä tai offline-tilassa lataamalla tiedosto ensin puhelimeen tai tablettiin.

Nykyaikana joku äänikirjapalvelu löytyy yhä useamman kuluttajan matkapuhelimesta tai tabletista, sillä äänikirjat ovat kasvattaneet suosiotaan hurjaa vauhtia viimeisen muutaman vuoden aikana. Suomen johtavat äänikirjapalvelut ovat Storytel, BookBeat, Nextory ja Elisa Kirja, joista varmasti ainakin joku on sinulle nimeltä tuttu.

Valtaosa äänikirjoista innostuneista päätyvät lopulta käyttämään jotakin edellä mainituista äänikirjapalveluista, jotka ovat kaikki erinomaisia äänikirjojen kuunteluun. Palveluissa voi olla suuriakin eroja esimerkiksi hinnoittelussa, myytävissä paketeissa tai valikoimassa, joten suosittelemme ensin vertailemaan palvelut.

Suoratoistopalveluiden ansiosta voit joko lukea e-kirjaa tai kuunnella ääneen luettua kirjaa ajasta ja paikasta riippumatta älylaitteilla pientä kuukausimaksua vastaan. Suomen suosituimmat kirjat löytyvät varmasti jokaisesta palvelusta ja niiden erot ovat pääosin yksityiskohdissa ja loppujen lopuksi aika pieniä.

Olemme koonneet äänikirjapalvelut sivulla kaikki Suomen suosituimmat palvelut, joista löytyy hyvä valikoima äänikirjoja ja e-kirjoja. Vertaile ja tutustu palveluihin helposti yhdellä verkkosivulla ja löydä paras äänikirjapalvelu omaan käyttöön. Voit nyt aloittaa palveluiden käytön hyödyntämällä ilmaisen kokeilujakson.

Hyödynnä ilmainen kokeilujakso

Äänikirjapalvelut tarjoavat kaikille uusille asiakkailleen ilmaisia kokeilujaksoja, jotka kannattaa tietenkin hyödyntää, jos et ole ikinä ennen palvelua käyttänyt. Maksuttoman kokeilujakson aikana saat lukea e-kirjoja ja kuunnella äänikirjoja kaikessa rauhassa ja tehdä päätöksen tilauksen jatkamisesta tai sen päättämisestä.

Maksuton kokeilujakso on tällä hetkellä saatavilla Podit, Storytel, BookBeat, Nextory ja Elisa Kirja palveluista. Ilmainen kokeilujakso sopii aivan kaikille, mutta erityisesti kaikille heille, jotka eivät ole vielä varmoja omaan käyttöön parhaiten soveltuvasta äänikirjapalvelusta sekä siitä, sopiiko äänikirjojen kuuntelu lukemisen sijaan sinulle.

Yleensä äänikirjapalvelut suositellaan vertailemaan kaikessa rauhassa, jolloin teet varmasti oikean valinnan sopivaa palvelua etsiessä. Meillä voit vertailla kaikki Suomen suosituimmat palvelut ja hyödyntää halutessasi vaikka jokaisen palvelun tarjoaman ilmaisen kokeilujakson, joka on suunnattu uusille asiakkaille.

Tiesitkö, että voit lukea e-kirjoja ja kuunnella ääneen luettuja kirjoja jopa kuukausien ajan täysin ilmaiseksi, ennen kuin sinun täytyy tehdä päätös, minkä palvelun maksullista versiota haluat käyttää? Yhdistämällä ilmaiset kokeilujaksot, voit kuunnella nyt jopa neljä kuukautta ilmaisia äänikirjoja ja lukea e-kirjoja.

Äänikirjapalvelut tarjoavat maksuttoman kokeilujakson, jonka pituus vaihtelee yleisesti 14-30 päivän välillä. Kokeilemalla kaikkia suoratoistopalveluita voit kuunnella ja lukea kirjoja ilmaiseksi useamman kuukauden ajan. Kokeilujakson jälkeen tiedät, haluatko aloittaa jonkun palvelun tilaamisen ja kuinka paljon käytät palvelu keskimäärin kuukaudessa.

Vertaa äänikirjapalvelut huolellisesti

Äänikirjapalvelut ovat kasvattaneet suosiotaan viimeisen muutaman vuoden aikana merkittävästi, etenkin BookBeat, Storytel, Nextory ja Elisa Kirja palvelut. Yhä useammalla suomalaisella on älypuhelimessa tai tabletissa jokin äänikirjapalvelu, josta voi helposti lukea e-kirjoja ja kuunnella äänikirjoja missä ja milloin vain.

Äänikirjapalveluita vertaillessa huomaa nopeasti, että niissä on paljon yhteistä ja ne toimivat samoilla periaatteilla, mutta erojakin lopulta löytyy. Palvelut kannattaa vertailla huolellisesti ennen kuin aloittaa maksullisen version käytön, eikä valita vain hinnan perusteella sitä kaikista edullisinta vaihtoehto, sillä palveluissa on eroja.

Kaikki Suomen suosituimmat äänikirjapalvelut tarjoavat sisältöä luettavaksi ja kuunneltavaksi sekä kaikilla palveluilla on oma sovellus iOS- ja Android-alustoille. Tietokoneella kyseiset palvelut eivät ole käytettävissä, mutta tietokoneella on mahdollista kuitenkin selata kaikkien palveluiden valikoimaa ja tutustua itse palveluihin.

Palveluiden suurimmat erot huomaa tutustuessa äänikirjavalikoimaan, joissa erot sisältöjen määrissä ovat yllättävän suuret. Ylivoimaisesti laajimman valikoiman tarjoaa BookBeat ja Storytel. Lisäksi löysimme eroja hinnoittelumalleista, käyttöliittymistä ja ilmaisen kokeilujakson pituudesta sekä sen tarjoamasta sisällöstä.

Jokaisessa äänikirjapalvelussa ääneen luettuja kirjoja on mahdollista ladata myös offline-tilaan, jolloin nettiyhteyttä ei tarvita kirjojen kuunteluun. Säännöllisesti äänikirjoja kuluttavalle suosittelemme ilmaisien kokeilujaksojen jälkeen kuukausimaksullista palvelua ja satunnaiselle kuuntelijalle Elisa Kirja palvelun kirjakohtaista hinnoittelua.

Kuuntele tai lue kirjaa missä ja milloin vain

Tänä päivänä yhä useamman meistä on vaikea löytää aikaa kirjan lukemiseen. Äänikirjapalvelut tarjoavat erinomaisen ratkaisun juuri tähän ongelmaan, sillä äänikirjoja on mahdollista kuunnella missä ja milloin vain, kuten esimerkiksi autossa, työmatkalla, kotitöitä tehdessä, liikkuessa, ostoksilla tai vaikka ennen nukkumaan menoa.

Mielenkiintoisen äänikirjan parissa on mukava rentoutua hektisen arjen keskellä ja on mahdollista oppia myös aivan uusia asioita. Tutkimusten mukaan äänikirjojen kuunteleminen kehittää empaattisuutta, karkottaa masennusta, auttaa rauhoittumaan ja nukahtamaan, jonka takia suosittelemme jokaista ainakin kokeilemaan.

Äänikirjapalvelut ovat siitä syystä erinomaisia ja varmasti myös suosittuja keksintöjä, ettei ne kuluta juuri yhtään aikaamme jo valmiiksi kiireisen arjen keskellä. Monet ovat innostuneet kuuntelemaan äänikirjoja muiden hommien lomassa, esimerkiksi työpaikalla tai kotitöitä tehdessä, joka on mukavaa vaihtelua musiikin kuunteluun.

Radion ja musiikin kuunteleminen työpaikalla, kotona, urheillessa ja lomaillessa on vielä suosittua, mutta äänikirjapalvelut ovat nykyaikana yhä useamman valinta. Mikäs sen mukavampaa vaihtelua, kuin kuunnella mielenkiintoista kirjaa työpaikalla töitä tehdessä tai kotona esimerkiksi siivotessa tai muita hommia tehdessä.

Äänikirjapalvelut ovat myös siitä syystä erinomaisia, että niistä löytyy mielenkiintoista kuunneltavaa ja luettavaa aivan kaikenikäisille, aina lapsesta vaariin. Ääneen luettujen kirjojen ja e-kirjojen valikoimasta löytyy paljon myös opettavaisia kirjoja aikuisille ja lapsille, jolloin esimerkiksi kirjaa kuunnellessa voi oppia uusia asioita.

Näin kokeilet äänikirjapalveluita ilmaiseksi

Äänikirjapalvelut Nextory, Storytel, BookBeat ja Elisa Kirja tarjoavat kaikille uusille asiakkailleen ilmaista kokeilujaksoa, joka kannattaa ehdottomasti jokaisen hyödyntää. Maksuttomien kokeilujaksojen pituudet ja säännöt vaihtelevat, mutta yleensä kyseessä on joko 14, 30 tai 45 päivän ilmainen kokeilujakso.

Parhaassa tapauksessa voit kokeilla ilmaiseksi palveluita jopa neljän kuukauden ajan, jos hyödynnät jokaisen palvelun kokeilujakson vuorotellen peräjälkeen. Tämän jälkeen olet saanut kokeillut jokaista palvelua maksutta ja tiedät varmasti paremmin sen, mikä äänikirjapalvelu soveltuu parhaiten juuri sinun käyttöösi.

Näin helppoa ilmaisen kokeilujakson aloittaminen on:

  • Rekisteröidy valitsemaasi äänikirjapalveluun. Rekisteröitymisen yhteydessä sinun tulee täyttää seuraavat tiedot: nimi, osoite ja muut yhteystiedot. Äänikirjapalvelut pyytävät täyttämään myös maksukortin tiedot, koska ”tietoja käytetään käyttäjätilisi todentamiseen”, eli toisin sanoen kuukausimaksun veloittamiseen, ellet irtisano tilausta ennen kokeilujakson päättymistä.
  • Suosittelemme asettamaan tässä kohtaa muistutuksen kokeilujakson päättymisestä esimerkiksi puhelimeen tai merkkaamaan kalenteriin, jotta muistat varmasti irtisanoa tilauksen ennen ilmaisen kokeilujakson päättymistä ja näin vältyt turhilta veloituksilta. Kokeilujakso täytyy aina irtisanoa erikseen.
  • Lataa seuraavaksi äänikirjapalvelun ilmainen sovellus esimerkiksi älypuhelimeesi tai vaihtoehtoisesti tablettiisi, jonka jälkeen voit aloittaa maksuttoman kokeilujakson. Useimmat äänikirjapalvelut tarjoavat ilmaisen kokeilujakson ajaksi käyttöön halvimman tilauspaketin, jonka käyttö on rajoitettu esimerkiksi 20 tuntiin kuukaudessa.
  • Muista tehdä hyvissä ajoin päätös siitä, haluatko jatkaa palvelun käyttöä maksuttoman kokeilujakson jälkeen maksullisena vai irtisanoa tilauksesi. Äänikirjapalveluihin rekisteröityminen ja ilmaisjakson kokeileminen ei velvoita sinua mihinkään. Jos irtisanot tilauksesi kesken ilmaisen kokeilujakson, et voi enää käyttää palvelua.
  • Äänikirjapalvelut on onneksi tarpeen tullen vaivattomia irtisanoa. Kaikissa palveluissa tilauksen irtisanominen onnistuu kirjautumalla omilla tunnuksilla palvelun verkkosivuille tai vaihtoehtoisesti sovelluksen kautta ja valitsemaan sieltä muutaman valikon takaa irtisanominen/tilauksen lopettaminen.

Mitä on hyvä tietää ennen kuin aloittaa käyttämään äänikirjapalvelua?

Äänikirjapalveluiden käyttö on helppoa ja kätevää, mutta ennen niiden käyttöä on hyvä tietää muutamia asioita. Ensinnäkin on tärkeää valita itselleen sopiva äänikirjapalvelu, sillä eri palveluilla voi olla erilaisia hinnoittelumalleja ja tarjolla olevia kirjoja. Kannattaa tutustua eri palveluihin ja niiden ominaisuuksiin ennen kuin tekee päätöksen.

Toiseksi on hyvä tietää, että äänikirjapalveluissa voi olla rajoituksia esimerkiksi lainattavien kirjojen määrässä tai kuunteluoikeuden kestossa. Tämä kannattaa tarkistaa ennen kuin aloittaa palvelun käytön.

Kolmanneksi on hyvä tietää, että äänikirjojen kuuntelu vaatii yleensä laitteen ja nettiyhteyden. Äänikirjapalvelut ovat saatavilla useille eri laitteille, kuten älypuhelimille, tableteille ja tietokoneille. On tärkeää tarkistaa, että oma laite ja käyttöjärjestelmä ovat yhteensopivia palvelun kanssa.

Lisäksi on hyvä muistaa, että äänikirjojen kuuntelu voi olla hyvä vaihtoehto perinteiselle lukemiselle, mutta se ei välttämättä sovi kaikille. Joillekin ihmisille äänikirjojen kuuntelu voi olla haastavaa keskittymisen kannalta tai aiheuttaa päänsärkyä. Kannattaa kokeilla erilaisia tapoja ja löytää itselleen sopiva tapa nauttia äänikirjoista.

Äänikirjapalvelun käytön aloittamista kannattaa tutustua eri palveluihin, tarkistaa rajoitukset ja laitteiden yhteensopivuus, sekä kokeilla eri tapoja nauttia äänikirjojen kuuntelusta.

Mitä hyötyjä äänikirjapalvelut tarjoavat verrattuna perinteisiin kirjoihin?

Äänikirjapalvelut tarjoavat useita hyötyjä verrattuna perinteisiin kirjoihin. Yksi suurimmista eduista on helppous ja kätevyys. Äänikirjoja voi kuunnella milloin ja missä tahansa, olit sitten kotona, liikkeellä tai matkalla. Tämä tekee äänikirjojen kuuntelemisesta erittäin joustavan ja mukavan tavan nauttia kirjoista.

Toinen etu on monipuolisuus. Äänikirjapalvelut tarjoavat laajan valikoiman erilaisia kirjoja, joista voi valita mielenkiintoisia teoksia eri genreistä. Lisäksi monet äänikirjapalvelut tarjoavat myös eksklusiivisia äänikirjoja, joita ei välttämättä löydy perinteisestä kirjakaupasta.

Kolmas etu on käyttömukavuus. Äänikirjojen kuunteleminen on erittäin helppoa ja vaivatonta, sillä se ei vaadi silmien rasittamista tai kirjan käsittelyä. Lisäksi äänikirjapalvelut tarjoavat usein erilaisia käyttöliittymiä, jotka tekevät kirjojen löytämisestä ja kuuntelemisesta helpompaa ja nopeampaa.

Neljäs etu on hinta. Monet äänikirjapalvelut tarjoavat edullisia kuukausitilauksia tai ilmaisen kokeilujakson, jolloin voi tutustua palvelun tarjontaan ennen varsinaisen tilauksen tekemistä. Lisäksi äänikirjapalveluiden hinta on usein edullisempi kuin perinteisten kirjojen.

Äänikirjapalvelut ovat myös ympäristöystävällisempiä kuin perinteiset kirjat. Kun käytetään digitaalista äänikirjaa, vältetään paperin, musteen ja muiden kirjoihin liittyvien materiaalien käyttöä, mikä säästää ympäristöä.

Äänikirjapalvelut tarjoavat monia etuja verrattuna perinteisiin kirjoihin, kuten helppous, monipuolisuus, käyttömukavuus, hinta ja ympäristöystävällisyys.

Usein kysytyt kysymykset

Mitä ovat äänikirjapalvelut?

Äänikirjapalvelut ovat digitaalisia kirjapalveluita, jotka tarjoavat pääsyn laajaan valikoimaan äänikirjoja eri genreistä ja kielistä. Palvelut mahdollistavat kirjojen kuuntelemisen suoraan älypuhelimella, tabletilla tai tietokoneella.

Mitä etuja äänikirjapalvelu tarjoaa?

Äänikirjapalvelut mahdollistavat kirjojen kuuntelun missä ja milloin tahansa, mikä on erityisen hyödyllistä kiireiselle elämäntyylille. Ne myös tarjoavat vaihtoehdon perinteiselle lukemiselle, mikä voi olla hyödyllistä visuaalisten oppijoiden lisäksi myös niille, joilla on lukemisvaikeuksia tai jotka haluavat vain vaihtelua lukemiseen.

Miten valita sopiva äänikirjapalvelu?

Kun valitset äänikirjapalvelua, harkitse budjettiasi, äänikirjojen tarjontaa, käyttöliittymän helppokäyttöisyyttä ja laitetta, jolla aiot kuunnella kirjoja. Vertaile eri palveluiden ominaisuuksia ja tutustu myös käyttäjien arvioihin ja suosituksiin.

Kuinka paljon äänikirjapalvelut maksavat?

Hinta vaihtelee palveluntarjoajan mukaan ja kuinka monta kirjaa voit kuunnella kuukausimaksun hinnalla. Monet palvelut tarjoavat ilmaisen kokeilujakson, jonka aikana voit testata palvelua ennen kuin sitoudut maksamaan. Hinnat vaihtelevat yleensä noin 10-20 euron välillä kuukaudessa.

Voiko äänikirjoja kuunnella offline-tilassa?

Kyllä, useimmat äänikirjapalvelut mahdollistavat kirjojen lataamisen offline-tilaan, jolloin niitä voi kuunnella ilman internet-yhteyttä. On kuitenkin tärkeää huomata, että lataus- ja tallennuskapasiteetti vaihtelee laitteiden ja palveluntarjoajien välillä.

Äänikirjat.net
Logo